Jadłospis tygodniowy + przepisy | zdrowe odżywanie cz. 2

Cześć kochani,

Jak wszyscy wkoło wiedzą staram się zrzucić zbędne kilogramy, ale też jeść smacznie i zdrowo. Co za tym idzie, układam sobie tygodniowe jadłospisy (post o planowaniu posiłków znajdziesz TU), posiłki zazwyczaj przygotowuje dzień wcześniej na wieczór, a drugiego dnia tylko je sobie odgrzewam. Życie na pudełkach może nie wydawać się zbyt przyjemne, ale pozwala trzymać się zaplanowanej diety. Moje posiłki wyglądają w ten sposób, że śniadanie jem między 6 a 7, drugie śniadanie około 10-11, obiad 15-16 i kolacja 19-20, a niedziela to tzw. cheat day Między posiłkami dodaje przekąski, zazwyczaj jest to jakiś owoc albo garść orzechów, jednak moja dzienna kaloryka to maksymalnie 1900 kcal, co w połączeniu z ćwiczeniami pozwala mi na spokojną redukcję wagi.

Poprzedni Jadłospis – KLIK

Zdrowy jadłospis na tydzień

Jadłospis 1800kcal

Sałatka mix sałat z tuńczykiem

Zdrowa sałatka

  • serdeczny mix sałat (lidl)
  • pół puszki tuńczyka
  • pół papryki
  • pomidor
  • ogórek
  • łyżeczka majonezu
  • sól 
  • pieprz

Warzywa pokroić, dodać mix sałat i pół puszki tuńczyka, wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Kisiel z siemienia lnianego

Domowy kisiel

  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • szklanka wody
  • szklanka borówek lub innych owoców
  • 2 łyżki ksylitolu

Wodę z siemieniem zagotować do powstania żelowej konsystencji, borówki umyć i zblendować, powstały mus dodać do gotującego się siemienia, posłodzić, gotować jeszcze 2 minuty.

About the author

Monika

View all posts

5 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *